Wat ze schrijven(Uittreksel uit Look-Out)

Langs de baan Leuven-Diest bevindt zich pal tegenover de afslag naar Lubbeek-Centrum, Restaurant De Wieling. Wie de deur van de oude hoeve opent komt meteen terecht in een wereld van sereen geluk en culinair genot.

Daar is het typisch Vlaamse interieur met zijn vele hout en opvallende lambrisering natuurlijk niet vreemd aan. De Wieling, plaatselijk dialect voor de wilg die in de tuin voor lommer zorgt, bestaat sinds 2004 en is een instituut onder de brasserieën van het Hageland.

Hier is het dat Brigitte in haar typisch Frans-Belgische keuken voor de gasten kookt terwijl Rudi 'den ambiance' in de zaal maakt. Dat zorgt voor tweeledig vuurwerk, ongeacht het uur van de dag of de maand van het jaar. In De Wieling treft men immers geen keukenvlijt op automatische piloot aan.

Vlees, gezond en op en top vers vlees, is het uithangbord van De Wieling. Dat levert culinaire staaltjes op als filet pur, paardenfilet, entrecôte van witblauw, en nog meer smaakverrassingen voor echte vleesliefhebbers op.

Wie van vis houdt kan elke week een nieuw passend gerecht vinden zodat men hier keuze genoeg heeft. Conclusie: een fantastische keuken, een schilderijtje van een interieur, een geweldig terras, en vlot bereikbaar. Ontdek, proef, en ... geef me achteraf gelijk. Smakelijk!